Export date: Thu Sep 21 21:33:18 2017 / +0000 GMT

İÜ BGD Kadın Basketbol Takımı 2013-2014 Yılında Avrupa Şampiyonasında Mücadele Edecek

İstanbul Üniversitesi BGD Kadın Basketbol Takımımız 1. Ligi 6. sırada tamamlayarak gelecek yıl Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Ligde 6 sırada yer alan takımımız Türkiye 1. Lig play off grubuna katılacak. Mersin BüyükŞehir Belediye Spor ile play offların ilk maçında karşılaşacak olan İstanbul Üniversitesi BGD Kadın Basketbol Takımımızda hedef galip gelerek ilk 4′e kalmak.

İstanbul Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet “Geçen yıl Basketbolu Geliştirenler Derneği ile yaptığımız çalışmaların sonuçlarını almak çok güzel. Küme düşmekte olan takımımız bu yıl 6. sırada ligi tamamladı ve play offlara kalmaya hak kazandı. Şimdi play offlar başlıyor. Takımımız için ilk dörde girmek öncelikli hedef. Daha sonra hedeflerimizi büyüteceğiz. Bu yıl 1. ligde ilk altıda yer alan takımlar Avrupa Şampiyonası'nada gidecek. Bizde bu grubun içindeyiz. Seneye takımımızı daha da güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. BGD'nin yöneticilerini, sporcu kızlarımızı ve teknik heyeti canı gönülden kutluyorum. İstanbul Üniversitesi olarak kadın basketbolunu toplumumuza daha da sevdirmek, olimpiyat ruhunu toplumsal düzeyde daha da yaygınlaştırmak için çaba sarfediyoruz. “İyi Eğitim Centilmen Mücadele” sloganı bizim spora bakış açımızı yansıtıyor. Sayın Başbakanımızın da katıldığı Üniversitemizin açılışını bu slogan ile yaptık. 34 ayrı spor branşında öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Futbolda yeni ufuklar platformunun kurucusu içinde yer alıyoruz. Sporun her branşında iyi eğitimin centilmen mücadeleyi beraberinde getireceğini söylüyoruz. 2020 Olimpiyatları için İstanbul Üniversitesi olarak elimizden gelen herşeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kadın Basketbolu da bu çabalarımızdan biri.”

1. Lig Kadın Basketbol Takımları Puan Durumu İçin Lütfen Tıklayınız

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

Post date: 2013-04-02 08:38:27
Post date GMT: 2013-04-02 05:38:27