Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’ten tebrik

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, 2012 Londra Olimpiyatları’nda çeyrek finale kadar yükselerek tarihi bir başarıya imza atan A Milli Kadın Basketbol Takımımıza tebrik mesajı gönderdi.

2012 Londra Olimpiyatları’nda çeyrek finale kadar yükselen A Milli Kadın Basketbol Takımı, son maçını Rus Milli Takımı ile yaptı. Olympic Basketball Arena’da oynanan maçta takımımız son saniyeye kadar başa baş mücadele etti. Nefesleri kesen maçı, 66-63’lük skorla Rusya kazandı.

Maçta İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü (İÜSBK) Kadın Basketbol Takımı’nın yeni transferleri Tuğba Palazoğlu ve Nilay Kartaltepe A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Irina Osipova ise Rus Milli Takımı adına mücadele etti. İÜSBK Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, 2012 Londra Olimpiyatları’nda başarılı bir grafik çizdi.

A Milli Kadın Basketbol Takımımızın tarihi başarısı

Londra’da düzenlenen Olimpiyatlara katılma hakkı elde ederek tarihi bir başarıya imza atan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, A Grubu’nda elde ettiği 4 galibiyet ve 1 mağlubiyetle adını son sekiz takım arasına yazdırmış ve B Grubu’nun üçüncüsü Rusya ile eşleşmişti. Çeyrek final maçında devreyi 28-34 geride tamamlayan Ay-Yıldızlılarımız, ikinci yarıda etkili bir oyun sergileyerek durumu eşitlese de mücadeleden 66-63 mağlup ayrıldı ve 2012 Londra Olimpiyatları’ndan elendi.

Maç sonrasında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’e tebrik mesajı gönderen İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet şunları ifade etti;

“2012 Londra Olimpiyatları’nda A Milli Kadın Basketbol Takımımızın göstermiş olduğu üstün mücadeleyi büyük bir heyecanla izledik. İstanbul Üniversitesi’nin 2011-2012 yılı akademik açılışını “İyi Eğitim, Centilmen Mücadele” sloganıyla başlatmıştık. Bu sloganı kullanmaktaki amaçlarımızdan birisi sporda mücadelenin, etik ilkelerin ve centilmenliğin kazanmaktan daha önemli olduğuna dikkat çekmekti. Bu doğrultuda kadın basketbolunun gelişmesi ve yaygınlaşması için de çalışmalar yürüttük. İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü Kadın Basketbol Takımımızı, Basketbolu Geliştirenler Derneği’nin (BGD) katkılarıyla daha da zenginleştirdik.

Olimpiyatlarda Kadın Basketbol Takımımızın ortaya koyduğu centilmen ve başarılı mücadele, hepimizi gururlandırdı. Takımımızın gelecek yıllarda çok daha büyük başarılara imza atacağına gönülden inanıyorum. Milli Takımımızın oyuncularını, teknik ekibini ve yöneticilerini yürekten tebrik ediyor, sizi vermiş olduğunuz büyük emek ve destekten ötürü kutluyorum.”

08/14/2012