Export date: Sat Sep 23 11:11:20 2017 / +0000 GMT

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi dünyanın en iyileri arasında

İÜ İşletme Fakültesi, Türkiye'deki devlet üniversiteleri içerisinde AACSB akreditasyonu alan ilk işletme fakültesi oldu

(“İstanbul Üniversiteli sporcular Londra Olimpiyatları'nda”, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 31.07.2012)

2012 Londra Olimpiyatları'na katılan Türkiye kafilesinde İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncuları Tuğba Palazoğlu ve Nilay Kartaltepe de yer alıyor.

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları, Londra'da devam ediyor. Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, aralarında basketbol ve voleybolun da olduğu 16 farklı dalda mücadele ediyor. Türkiye, takım sporlarında 52 yıl aradan sonra ilk kez Londra'da temsil ediliyor. Londra olimpiyatlarının önemli özelliklerinden birisi de kadın sporcularımızın sayısının erkekleri geride bırakması oldu. Bu yıl olimpiyatlara katılan 114 sporcunun 66'sı kadın, 48'i ise erkek sporculardan oluşuyor. Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'den katılan 114 sporcu arasında İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncuları Tuğba Palazoğlu ve Nilay Kartaltepe de yer alıyor. Palazoğlu ve Kartaltepe, 2012-2013 Türkiye Kadın Basketbol Ligi'nde İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü Kadın Basketbol Takımı'nda oynayacak.

Türkiye milli olimpiyat kafilesine İstanbul Üniversitesi'nden eğitmenler ve danışmanlar da katılıyor. İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Nuri Özerkan, spor psikolojisi alanında tüm dallarda tüm olimpiyat kafilesine danışmanlık yapacak. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Metin, A Milli Kadın Basketbol Takımımızın doktoru olarak görev yapacak. İstanbul Üniversitesi BESYO öğretim üyesi Dr. Nurettin Konar da Londra 2012 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarında Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak sporculara destek verecek.

İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencisi Yunus Öçal da Bayan Voleybol Milli Takımı'nın teknik heyetinde görev yapıyor.

A Milli Kadın Basketbol Takımı iki maçı da kazandı

A Milli Kadın Basketbol Takımı, A Grubu'nda yaptığı iki maçı da kazandı. 28 Temmuz'da Angola'yı mağlup eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, 30 Temmuz'da ise Çek Cumhuriyeti'ni 61-57 yendi.
A Milli Kadın Takımımızın maç programı şöyle;

1 Ağustos: ABD – Türkiye
3 Ağustos: Türkiye – Çin
5 Ağustos: Hırvatistan – Türkiye

İstanbul Üniversitesi olarak 2012 Londra Olimpiyatları'na katılan Türkiye kafilesindeki bütün sporculara ve teknik heyete başarılar diliyoruz.
Post date: 2012-08-14 14:22:20
Post date GMT: 2012-08-14 11:22:20

Post modified date: 2012-08-14 14:22:20
Post modified date GMT: 2012-08-14 11:22:20