Klasik Gitarın Yeni Kahramanı Milos Muhteşem Bir Konser Verdi

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 40. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen Klasik Gitar Resitali, 25 Haziran 2012 Pazartesi günü İÜ Rektörlüğü Giriş Katı’nda gerçekleştirildi. İÜ Basın ve Halkla

Geçtiğimiz ekim ayında müziğin Oscar’ı sayılan Gramophone ödüllerini iki dalda kucaklayan genç, dinamik ve olağanüstü bir sahne karizmasına sahip olan Milos, ünlü bestecilerin en seçkin örneklerini müzikseverlerle paylaştı.

Konserde Milos, Sor, Albeniz, Bach, Domeniconi’nin unutulmaz yapıtlarını İstanbul Üniversitesi’nin olağanüstü atmosferinde seslendirdi. İÜ Rektörlüğü Giriş Katı’nı dolduran müzikseverler Milos’un uzun süre ayakta alkışladı. Dinleyicilerle etkileyici bir ilişki kuran Milos iki defa kulise gitmesine, konseri tamamlamasına rağmen geri dönerek yeni parçalarla müzikseverleri coşturdu. Müzik dolu gece iki saate yakın sürdü.

İstanbul Üniversitesi tarihî binasının ikinci defa ev sahipliğini yaptığı festivalin bu bölümünde müzik, tarih ve doğa bir araya geldi.

Davetliler, 40. İstanbul Müzik Festivali’nin farklı mekânlarından biri olan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’ne, Türk yükseköğreniminin sembol yapısı, Beyazıt meydanındaki görkemli İÜ Ana Kapısı’ndan giriş yaptılar. Botanik bahçesinden farksız, birçok ağaç ve kuş türünü barındıran bahçeden geçerek ülkemizin ilk astronomi çalışmalarının yapıldığı astronomi binası ve İstanbul’u yangınlardan koruyan, estetik yapısı ile İstanbul’un silüetine renk katan İÜ Beyazıt Yangın Kulesi’ni görme fırsatı yakalayan davetliler, 1957 yılında Türkiye’nin her yerinden öğrencinin katkısı ile yapılan İÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı ile buluştuktan sonra konser alanına geldiler.

Klasik Gitarın Yeni Kahramanı Milos İlk Defa Türkiye’de

Profesyonel kariyerine Lucerne Festivali ile Wigmore ve Purcell salonlarındaki konseriyle son derece parlak bir başlangıç yapan sanatçı, 2002’de Ivor Mairants, 2005’te de Julian Bream Ödülü’nü alarak önce Avrupa ve Amerika’yı, sonra Uzakdoğu ve Avustralya’yı fethetti. Yoğun bir konser trafiğiyle dünyayı dolaşan ve yer aldığı her etkinlik ve ülkede hatırı sayılır bir hayran kitlesiyle müzikseverleri peşinden sürükleyen Milos, festivalin 40. yaşını Sor, Albeniz, Bach ve Domeniconi’nin unutulmaz yapıtlarını seslendirdi. Klasik gitarın Rönesans’ını başlatan sanatçı, alışıldık kalıpları yerle bir eden tarzı ve müzikal tutkusunun tüm ihtişamıyla müzikseverlerin gönlünde taht kuracak.

Çalgısının mirasını parlak bir ışıkla aydınlatan sanatçı, geçtiğimiz ekim ayında müziğin Oscar’ı sayılan Gramophone ödülleri iki dalda kucakladı.

06/27/2012