Tarihi Yapılar Gravürle Belgeleniyor

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülen “Gravürlerle İstanbul Üniversitesi Tarihi Binaları” projesi tarihe iz bırakmaya devam ediyor. Ressam Cemal Akyıldız tarafından çizimleri yapılan tarihi binalar tamamlandığında İstanbul Üniversitesi yerleşkelerinde sergilenecek. Özel olarak hazırlanacak “Gravürlerle İstanbul Üniversitesi Tarihi Binaları” kitabı İstanbul Üniversitesi’nin tarihi güzelliklerini ve zenginliklerini gözler önüne serecek.

Tarihî Ana Kapı ile başladığı İstanbul Üniversitesi resimlerine Beyazıt Yangın Kulesi ve Rektörlük Binası ile devam eden Akyıldız, bu eserlere Eczacılık Fakültesi, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı, Nadir Eserler Kütüphanesi, Eski Rektörlük Binaları, Süleymaniye Kapısı, Beyazıt Hamamı, Hasan Paşa Medresesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi Müzesi, Süleymaniye Evleri ve İÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi binalarının olduğu yerde bulunan Zeynep Hanım konağı ile İÜ Merkez Yerleşke Süleymaniye Kapısı üzerinde bulunan Yüksek Öğretmen Okulu’nu ekledi. İstanbul Üniversitesi tarafından kullanılmakta olan de ekledi.

02/24/2012