İ.Ü. Rektörü Yunus SÖYLET’in 10 Kasım Mesajı

İ.Ü Rektörü Yunus Söylet’in 10 Kasım Mesajı

İstanbul Üniversitesi’nin değerli mensupları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 73. Yılında minnet, rahmet ve hasretle anıyoruz.

Ordu yok dediler, kurulur dedi.

Para yok dediler, bulunur dedi.

Düşman çok dediler yenilir dedi.

Ve bütün bu söylediklerini yaptı.

Kendisine çok şey borçluyuz ve gerçekten onu çok erken kaybettik. Çağdaş ve güçlü Türkiye için çok büyük projeleri vardı ama bunları yapamadan çok erken bir şekilde aramızdan ayrıldı. Şimdi görev bizde… Biz onun yapmayı hedeflediklerini yapmakla yükümlüyüz. Ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmak için her seviyede, hem de yükseköğretim düzeyinde hem de tüm kurumlarımızla daha fazla çalışmak, çok daha fazla gayret etmek ve uluslar arası planda da gücümüzü çok daha fazla ortaya koymak zorundayız. Ancak o zaman ona karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle minnetle anıyorum.

11/09/2011