İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Haliç Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Katıldı

İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mahmut Ak, 19 Eylül 2017 tarihinde Haliç Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi’nde düzenlenen Haliç Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Saz Heyeti eşliğinde verilen konserle devam etti.

Törende açılış konuşmalarını İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mahmut Ak, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren, YÖK Üyesi Dr. M. Emin Zararsız ve Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek yaptılar.

“Eğitim, Spor ve Sanat’a Odaklandık”

İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasında Haliç Üniversitesi’nin eğitim, spor ve sanat olarak üç ana nokta üzerine odakladığını vurgulayarak, “Haliç Üniversitesi üç alanda da varlığını ve iddiasını sürdürmektedir. Nitekim bu iddia muhatapları tarafından kabul edilmiş ve şuanda tüm programlarımız fiziki kapasitemizin el verdiği ölçüde doluluk oranına kavuşmuştur. Haliç Üniversitesi’nin kurumsal kimliğini ve bu kurumsal kimliğe aidiyetliği ön plana çıkaran siz değerli mensuplarıyla, öğretim elemanları ve öğrencileriyle daha da ileri, daha da aydınlık günlere, eğitim alanında verimliliğinin, rekabetin ön plana çıktığı güzel günlere birlikte yürüyeceğimizi buradan belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasını yeni akademik yılın verimlilik, sağlık ve huzur içerisinde geçmesini dileyerek sonlandırdı.

“Kurumsallaşma, Kalite ve Kimlik Üzerine Odaklı Bir Eğitim”

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren ise konuşmasında yeni akademik yılın herkes için hayırlı ve başarılı bir yıl olmasını dileyerek, “Bu yıl Haliç Üniversitesi’nin 20. yılına giriyoruz. Haliç Üniversitesi 1998 yılında kurulurken en önemli amacı Tıp Fakültesi açmaktı. Bu yıl bu amacı da gerçekleştirerek ilk kez Tıp Fakültesi’ne öğrenci aldık. Haliç Üniversitesi olarak İstanbul Üniversitesi garantörlüğünde kurumsallaşma, kalite ve kimlik üzerine odaklı bir eğitim amaçlıyoruz. Kurumsal işleyişimizle huzurlu bir eğitim ve mezuniyetten sonra da kurumsal destekle öğrencilerimizin hep yanında olacağız. Öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim alması için öğretim üyesi nitelik ve niceliğini arttıracak eğitim alt yapısını her geçen gün güçlendireceğiz. Haliç Üniversitesi’nin her bölümünü ve fakültesini birtakım özgün taraflarıyla tercih edilir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

YÖK Üyesi Dr. M. Emin Zararsız ve Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ise konuşmalarında yeni akademik yılın başarılarla dolu olmasını dileyerek sağlık ve huzur dolu bir eğitim süreci temennisinde bulundular.

Törende açılış konuşmalarının ardından bölüm ve fakülte birincilerine ödülleri İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mahmut Ak, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren ve Fakülte Dekanları tarafından takdim edildi.

Tören İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mahmut Ak’ın törene katılan öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Haber: Şerife DÖNER

09/20/2017