Kampüspor Binicilik Sporunu Tanıttı

İÜWEBTV’nin sevilen spor programı Kampüspor 8. bölümünde İÜ Veteriner Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlük Programı Öğretim Görevlisi Hüseyin Okçu ile binicilik üzerine keyifli bir program gerçekleştirdi.

Atlı okçulukta Türkiye şampiyonluğu bulunan Öğretim Görevlisi Hüseyin Okçu, bilgi ve deneyimlerini Kampüspor ile paylaştı. Programda, binicilik sporunun tarihçesi, ülkemizdeki ilk temsilcileri ve inceliklerine yer verildi.

“İki Canlının Birlikte Yaptığı Tek Spor”

Köpeklerden sonra en sadık, uysal ve insana en yakın hayvanın atlar olduğunu söyleyen Okçu, olimpik bir spor olan binicilikle ilgili, “İki canlının birlikte yaptığı tek spor” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda biniciliğin doğal üç yürüyüş temposu olduğunu belirten Okçu, bunların adeta (yavaş hız), süratli (orta hız) ve dört nal (yüksek hız) olarak adlandırıldığını söyledi.

Binicilik sporundaki en önemli şeylerden birinin atlarla oluşan bağ ve iletişim olduğunu sözlerine ekleyen Okçu, “Binicilik, ata hükmetmekten ziyade ona uyum sağlamak ve onu bir nebze kendinize uydurmak oluyor. Ata binerek onun dostluğunu, yoldaşlığını kazanmış oluyorsunuz” dedi.

Koordinatörlüğünü Arş. Gör. Yunus Emre Ökmen’in yaptığı programın sunuculuğu Aslı Şen tarafından yapılıyor. Yönetmen koltuğunda ve kurguda Salih Köse, kamerada Ahmet Başkan ve Umut Doğan, kamera asistanı olarak Begüm Kılıç ve Hasan Boyamalar ve Ali Kemal Amıklı, perforede ise Cihan Şamil Bıyık görev alıyor.

Kampüspor’un 8. bölümünü izlemek için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=gmXfoETrZ1Q&list=PLn3pDKd7HOetSleTLtepoXJ7LPmZythGx

Haber: Damla PULLUKÇU

hüseyin okçu kampüspor bölüm 8 kampüspor 8. bölüm