Bizim Sinema’nın 8. Bölümü Yayımlandı

Sunuculuğunu Hilal Satıcı’nın yaptığı Bizim Sinema programı, sekizinci bölümünde kısa filmin yönetmeni Ulaş Bıçak’ı ağırladı.

İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine devam eden Ulaş Bıçak, sinemayla ilgili görüş ve deneyimlerini Bizim Sinema programında paylaştı. Bıçak, lisans döneminde Yaban, Dingin ve Kirazın Tadı Üzerine adlı üç kısa filme imza attığını fakat sektörde hiçbir aktif çalışmada bulunmadığını belirtti.

“Kendimi Kiarostami’ye Yakın Hissediyorum”

Sinemaya ilgi duymasının edebiyat aracılığıyla olduğunu söyleyen Bıçak, dünya sinemasından İranlı ünlü yönetmen Abbas Kiarostami ve Macar yönetmen Bella Tarr’ın kendisini etkilediğini dile getirdi. Bıçak, “Kiarostami teması ve Bella Tarr dilinin harmanında işler yapmak isterim” dedi.

Bizim Sinema programının mutlaka izlenmesi gerekenler bölümünde bu hafta, Alfred Hitchcock’un 1960 yapımı ünlü korku-gerilim temalı filmi Sapık yer alıyor.

Koordinatörlüğünü Arş. Gör. Zuhal Akmeşe’nin yapmakta olduğu Bizim Sinema programı, Mehmet İnanç, Baver Özkoç, M. Şerin Kanat, Deniz Oğuzcan, Simge Erten, Onur Keser, Hilal Satıcı, Baver Özkoç, Evin Arslan ve Salih Köse tarafından hazırlanıyor.

Bizim Sinema programının 8. bölümünü izlemek için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=KIlTq0smHOI

Haber: Damla PULLUKÇU

bizim sinema 8. bölüm ulaş bıçak