Modern Film Eleştirmenliği Yedinci Sanat Programında Ele Alındı

İÜWEBTV’nin sinema programlarından Yedinci Sanat programının dördüncü bölümünde Modern Film Eleştirmenliği konuşuldu.

Sunuculuğunu Buse Koca’nın üstlendiği programın bu bölümdeki konuğu İÜ İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Araştırma Görevlisi Batu Anadolu’ydu.

Film eleştirmenliğinin ortaya çıkışına ve neden ihtiyaç duyulduğunu anlatan Anadolu, film eleştirmeninin, film ile izleyici arasında köprü kurabilmek için ortaya çıkmış olabileceğini ifade etti.

Sinema adına yazılmış her yazının eleştiri olarak nitelendirildiğini söyleyen Anadolu, “Film eleştirisini temelde,  ideolojik, göstergebilimsel ve psikanalitik olarak üçe ayırmamız mümkün” dedi.

“Eleştirmen olmak istiyorsanız farklı kaynaklardan yararlanmanız gerekiyor. Kendinizi sürekli geliştirmeniz gerekiyor. Filmleri, festivalleri, röportajları takip etmeniz gerekiyor ve bunlardan beslenerek ortaya bir şeyler çıkartmanınız gerekiyor” diyen Anadolu, bunların hepsinin internet üzerinden yapıldığı sürece film eleştirisi yapılabileceği düşüncesinin sorunlar yaratabileceğini anlattı.

Yönetmenliğini Arş. Gör. Atacan Şimşek’in üstlendiği, editörlüğünü Tarık Mengenli ve Fatma Şentürk’ün yaptığı programın tamamını buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=Ye8ZycQSGOI&t=19s

Haber: Beste BUDAN

Adsız Adsız1 Adsız2