Bizim Sinema’nın 7. Bölümü Yayınlandı

İÜWEBTV’nin sinema programlarından Bizim Sinema programı, yedinci bölümünde Tarkan Öztürk ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Yurtdışında sinema ve mimarlık eğitimleri alarak başladığı yolculuğunu Bizim Sinema ekibiyle paylaşan Öztürk, “Sinemayı tercih etmemin nedeni kendi dünyamı inşa etme arzumdan kaynaklanıyor” ifadesiyle sinemaya olan tutkusunu dile getirdi.Öztürk sektöre, yönetmen asistanı olarak girmiş. Reklam ve tanıtım filmlerinde çalışan Öztürk, dört tanıtım filmine imza atmış.

“Iñárritu’nun Sinemasındaki Kurgu Anlayışı Beni Büyülüyor”

Öztürk, “Sinema deyince aklıma Ingmar Bergman’ın Persona filmi geliyor, kendime yakın hissettiğim yönetmen ise Alejandro González Iñárritu, onun sinemasında kullandığı kurgu anlayışı beni oldukça büyülüyor” diyerek ilham aldığı yönetmenlerden de bahsetti.Bizim Sinema programının bu bölümde önerdiği film ise, Steven Spielberg’ün yönetmen koltuğunda oturduğu 1994 yapımı Schindler’s List filmi oldu.Koordinatörlüğünü Arş. Gör. Zuhal Akmeşe’nin yapmakta olduğu Bizim Sinema programı, Mehmet İnanç ve Baver Özkoç, M. Şerin Kanat, Deniz Oğuzcan, Simge Erten, Onur Keser, Hilal Satıcı, Evin Arslan ve Salih Köse tarafından hazırlanıyor.

Bizim Sinema programının 7. bölümünü izlemek için tıklayınız: http://iuwebtv.istanbul.edu.tr/?p=7904Haber:

Damla PULLUKÇUİÜ

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü