İstanbul Üniversitesi’nde Tercih ve Tanıtım Günleri Başladı

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde düzenlenen İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016’nın ilk günü, 20 Temmuz 2016 tarihinde İÜ Rektörlük Bahçesi ve Tarihi Rektörlük Binası’nda gerçekleştirildi.

DSC_4868

İstanbul Üniversitesi, sabah 10.00’da başlayan İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016 kapsamında öğrenci ve velilere kapılarını açtı. Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdikleri İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nin ilk gününde İstanbul Üniversitesi’ni 218 öğrenci, 254 veli olmak üzere toplam 472 kişi ziyaret etti.

Öğrenciler öğleden önce İstanbul Üniversitesi’nin tarihi ana kapısından girerek İÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı’na giden çınarlı yolda kurulan masalarda öğretim üyeleri ile yüz yüze görüşme imkânı buldular. Fakülte ve üniversite hakkında genel bilgilerin yanı sıra öğrenciler, İstanbul Üniversitesi tarihi, yerleşkeleri, burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi pek çok konuda bilgilendirildiler.

İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016, öğleden sonra olumsuz hava koşulları sebebiyle İÜ Tarihi Rektörlük Binası’nda devam etti. Öğrenciler ve veliler bir yandan öğretim üyelerinden bilgi almaya devam ederken bir yandan da İÜ Rektörlük Binası’nın tarihi havasını soludular.

DSC_4870

İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016’da İÜ Dil Merkezi, İÜ Teknoloji Transfer Merkezi, İÜ Öğrenci Kültür Merkezi, İÜ Merkez Kütüphane, İÜ Rehberlik ve Danışmanlık Birimi, İÜ Engelliler Merkezi, İÜ Uzaktan Eğitim Merkezi, İÜ Erasmus, Mevlana ve Farabi Ofisleri, İÜ Kariyer Geliştirme Merkezi, İÜ Öğrenci Kültür Merkezi ve İÜ Spor Birliği Kulübü de öğrenciler için stant açtı.

Tarihin ve doğanın buluştuğu tarihi yerleşkede hem bilgi alan hem de dinlenen öğrenci ve velilere çeşitli ikramlar da yapıldı. Yaklaşık olarak 100 personelin görev aldığı İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016, internet üzerinden canlı olarak da yayınlanıyor.

“İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016” Sosyal Medya Üzerinden Takip Edilebiliyor

İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016, İÜ Merkez Yerleşkesi’nde 22 Temmuz tarihine kadar, fakülte yerleşkelerinde ise 25 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında devam edecek.

Ayrıca aday öğrenciler, İstanbul Üniversitesi ile ilgili tüm bilgilere, tercih ve tanıtım günlerine özel olarak hazırlanan “iutercih.istanbul.edu.tr” internet adresinden ulaşabilirler. İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016 ile ilgili bilgiler İstanbul Üniversitesi sosyal medya hesaplarından (twitter, facebook, vine, instagram) da paylaşılıyor.

Aday Öğrencilerin Görüşleri Alındı

İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri 2016’da, tercih aşamasında olan ve üniversiteye gelen öğrencilerle de görüşüldü.

İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2016’ya gelen öğrenciler, İstanbul Üniversitesi’nin köklü geçmişi ve akademik başarılarından etkilendiklerini ifade ederek Tercih ve Tanıtım Günleri’nde görev alan personelin ilgi ve alakalarından çok memnun olduklarını dile getirdiler.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tercih etmeyi düşünen öğrencilerden biri, “Hukuk Fakültesi denilince aklımıza ilk olarak İstanbul Üniversitesi geliyor. Bu sebeple ilk tercihim olacak. Umarım başarı sıralamam yeterli olur” şeklinde konuştu.

Haber: Mert TÜRKMEN

07/22/2016