Üniversitemiz Personeli Esra Tekin’i Son Yolculuğuna Uğurladık

Hain Terör Saldırısında Hayatını Kaybeden Üniversitemiz Personeli Esra Tekin’i Son Yolculuğuna Uğurladık

Vezneciler’de haince gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden üniversitemiz personeli Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin’in cenaze töreni, 8 Haziran 2016 tarihinde İÜ Rektörlüğü’nde yapıldı.

Ramazan ayının 2. gününde İstanbul Üniversitesi’nde görev yapmaya giden polislerimize haince düzenlenen bombalı saldırıda 6 polisimiz şehit oldu, 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve aralarında İstanbul Üniversitesi mensuplarımızın da bulunduğu 36 kişi yaralandı. Üniversitemiz personeli Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin de vatanın bütünlüğünü ve milletimizin birlik ve beraberliğini tehdit eden bu saldırıda hayatını kaybetti.

Esra Tekin, 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Eşi Hakan Tekin ile 10 yıldır evliydi ve 20 yıldır İstanbul Üniversitesi’nde hizmet etmekteydi. Dün de her gün olduğu gibi işine gelmek için yola çıkmıştı; ancak hain terör saldırısı buna izin vermedi. Herkes tarafından sevilen, çalışkan ve yardımsever Esra Tekin’in vefatı herkesin içine bir kor düşürdü.

“Menfur Saldırıyı Lanetliyoruz”

Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin için düzenlenen cenaze töreni Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından İÜ Rektör Danışmanı ve İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Ergün Yolcu, “Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği ile ülkemizin, öğrencilerimizin huzuru ve geleceği uğruna İstanbul Üniversitesi’nde görev yapmaya giden polislerimize Ramazan ayının 2.gününde haince bombalı bir terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 6 polisimiz şehit oldu, 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında üniversitemiz Strateji Daire Başkanlığı’nda çalışan mesai arkadaşımız Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin de var. Vezneciler’deki hain terör saldırısında arkadaşımız ve eşi hayatını kaybetti. İstanbul Üniversitesi’nin başı sağ olsun. Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Kahraman şehitlerimize, Esra Tekin kardeşimize ve eşine, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, İstanbul Üniversitesi mensuplarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” dedi.

“Bu Ülkenin Terörle Terbiye Edilemeyeceğini Herkese Göstereceğiz”

İÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, “Bugün hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Dünkü hain saldırıda 6’sı emniyet mensubu 11 vatandaşımızı kaybettik. İçinde üniversitemiz mensuplarının da bulunduğu 36 kişi yaralandı. Sadece işine gelmek üzere yola çıkmış arkadaşımız Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin de bu saldırıda hayatını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Esra Tekin’in ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Tüm şehitlerimizin rahmetine rabbim bizi de onlarla birlikte cennetinde buluştursun” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ersöz, “Dün hepimiz bu vahşi saldırının kurbanı olabilirdik. Birçoğumuz birkaç metre mesafe ile oradan uzakta bulunduğumuz için hayatımızı sürdürüyoruz. Aynı hunhar saldırılara maruz kalmayacağımız da meçhul. Acımız ne kadar büyük olursa olsun düşmanlarımızı sevindirmemek, karanlık odakların elde etmek istediklerine mani olmak için metin olacağız. Birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Bu ülkenin terörle terbiye edilemeyeceğini herkese göstereceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin ve İstanbul Üniversitesi’nin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“Derin Bir Üzüntü İçerisindeyiz”

Esra Tekin’in mesai arkadaşlarından Fatma Yekeler, “Ne yazık ki dün çok kötü bir patlama yaşadık.  Bu patlamada mesai arkadaşımız Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin’i de kaybettik. Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Acımız büyük. Ülkemizin bu günleri atlatmasını diliyorum” dedi.

Esra Tekin’in bir diğer mesai arkadaşı Hidayet Özkan, “Dün o patlamada hepimiz yaralanabilirdik. Öncelikle arkadaşımızın ailesine, yakın arkadaşlarına ve tüm İstanbul Üniversitesi mensuplarına baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Törene Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin’in aileleri ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Üniversitesi akademik ve idari personeli, mesai arkadaşları, öğrenciler ve sevenleri katıldı.

Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin’in cenazesi, Zeytinburnu Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

06/09/2016