Engelli Personel Tanışma Toplantısı

Psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sonuçlar doğuran olan engellilik, aynı zamanda çalışma hayatına da katılan engelli bireylerin varlığından dolayı, engellilerin haklarının yasal düzenlemelerle belirlenmesini zorunlu kılmıştır. Engelli personelin çalışma hayatına, üretime kattığı katma değer dışında, bir gelir elde etmesi de engelli bireyin sosyo ekonomik ve psikolojik olarak iyi durumda olmasını sağlamaktadır. Bu yüzden engelli personelimizin iş gücüne katılımının sağlaması da üniversitemiz içinde büyük bir öneme sahiptir.

Köklü ve tarihi bir kurum olan İstanbul Üniversitesi’ bünyesinde değişik engel tiplerine sahip olan 200 engelli personelle çalışmaktadır. 2014 yılında kurumumuz ilk adımları atarak, kurumumuzda çalışan engelli personele daha iyi bir çalışma ortamı sunmak ve çalışma ilişkilerinin daha da iyileştirilmesi için, “Engelli Personelin Çalışma Ortamına İlişkin Bilgi Anketi” ile durum değerlendirmeye alınmıştır. Engelli Personel Komisyonu, üniversitemiz engelli personeline uygun çalışma ortamlarının tanzim edilmesi ve çalışma yaşamına tam katılımların sağlanması amacıyla oluşturulmuştur.

Komisyonun başlıca amacı; çalışan bireylerimizin karşılaşacağı risk ve problemleri azaltmak, daha rahat çalışma ortamı ve çalışma arkadaşlarıyla bütünleşmelerini sağlamaktır.

Bu kapsamda Engelli Personel Komisyonunca İstanbul Tıp Fakültesi Kemal Atay Konferans Salonunda 2 Aralık 2015 tarihinde, saat 10.00’da Engelli Personel Tanışma Toplantısı yapılması planlanmıştır.

Çalışanlarımızın tüm kurum çalışanları ile bütünleşmesi ve kaynaşması açısından hepimiz için önem arz etmektedir.

İstanbul Üniversitesi Engelli Personel Komisyonu İletişim: engellipersoneldestek@istanbul.edu.tr

11/24/2015