İstanbul Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Başladı

İstanbul Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı, 16 Eylül 2013 tarihinde yapılan derslerle başladı. Yeni öğrencilerin oryantasyon programları ile İstanbul Üniversitesi ile tanıştırıldığı ilk haftada, eski öğrenciler kayıt yenilediler.

560 yıllık geçmişe sahip İstanbul Üniversitesi’nde eğitim alan binlerce öğrenciye her yıl 15 bin yeni öğrenci daha eklenir. Yeni heyecan, yeni coşku ve gelecek planları içindeki öğrencilerimiz, İstanbul Üniversiteli olmanın haklı gururunu yaşıyorlar.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, öğrencilerin yeni akademik yıllarını kutlayarak geleceklerini inşa edecekleri bu önemli dönemeçte tüm akademik ve idari personeli ile birlikte yanlarında olacaklarını ifade etti.

“Ülkemizin en köklü öğretim kurumu olan İstanbul Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Hayatınızın bu önemli döneminde İstanbul Üniversitesi olarak hep yanınızda olacağız.

Mezun olup yeni bir hayata başlayan öğrencilerin sıralarına, her eğitim yılı başında yenileri oturur. Bu kurumun çatısı altında ders veren bilim insanları, ürettikleri bilgileri bu kez yeni gelen gençlere aktarır. Geçmişin mirası, bugünün heyecanı ve geleceğin vaat ettiği umutlar, İstanbul Üniversitesi’nde bir araya gelir.

9 yıl boyunca Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına giren tek Türk üniversitesi olan Üniversitemiz, Avrupa’da kurulan ilk on üniversiteden biridir. Tarihi boyunca bilimin, çağdaş değerlerin ve toplumsal aydınlanmanın öncüsü olan Üniversitemiz, öncülük ve önderlik görevini başarıyla sürdürmektedir.

Üniversitemizi tercih eden her öğrenci, İstanbul Üniversitesi’nden alacağı kaliteli eğitim ve kültürel değer yargılarıyla geleceğimizin daha aydınlık olmasına katkıda bulunacaktır.

İstanbul Üniversitesi mensubu olan siz değerli öğrencilerimizle Üniversitemizin bilimsel üstünlüğünü, çağdaş ve modern hizmet anlayışını daha iyi yerlere taşıyacağız. Yüreğinizden geçen en güzel yerde en iyi eğitimi almanız temennisiyle  başarılar dilerim.”

09/23/2013