Rektör Prof. Dr. Yunus SÖYLET’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919′da yaktığı bağımsızlık meşalesi, Onun azim ve kararlılıkla oluşturduğu İlke ve Devrimler Türk Ulusunun yolunu aydınlattı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor, ulusal varlık ve birliğin güvencesi olan başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm İstanbul Üniversitesi mensuplarının 94. Yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Prof. Dr. Yunus SÖYLET
Rektör

Fotoğraf: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün harf ve tarih çalışmaları için İstanbul Üniversitesini ziyaretinde öğrencilerle çekilmiş fotoğrafı. Foto Arşivi: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM)